Embeddable servo motor drives & controls

Tamperelainen esports-yritys kovassa kansainvälisessä kasvussa ja nimeää uuden hallituksen

Written by: admin | May 12, 2021 | In category: Announcement

Brief in English

Granite Devices assigns new board members of the company. New chairman is Harri Mäkitie, and board members are Sami Somero and Tero Kontkanen.

Full announcement (Finnish)

Voimakasta kasvua tekevä digitaalisen autourheilun simulaattorilaitteistojen ja sähkömoottoreiden ohjausratkaisuja kehittävä Granite Devices Oy on nimittänyt hallitukseensa Harri Mäkitien, Sami Someron sekä Tero Kontkasen. Muutoksen taustana on tarve hankkia osaamista tukemaan vientiyrityksen räjähdysmäistä kasvua.

Granite Devices on laajentanut elektroniikkasuunnittelusta ja moottoriohjausteknologian kehittämisestä vakavien harrastajien sekä ammattiurheilijoiden autosimulaattorilaitteistoihin. Elektroninen urheilu on vahvasti nouseva markkina-alue ja yksi tulevaisuuden megatrendeistä, jonka parissa Granite Devices on ollut yhtenä tulevaisuuden mahdollistajista.

Simucube-brändin alla kulkeva kasvava ekosysteemi on saanut erinomaisen vastaanoton ammattimaisten kilpa-ajajien keskuudessa ja vakiinnuttamassa positiotaan markkinoiden parhaana laitteistona.

Moni autourheilun ammattikuljettaja käyttää Simucube-tuotteita tuloksellisena harjoitteluvaihtoehtona oikeille ratakilometreille. Useampi F1-, NASCAR-, Indie 2000- ja WRC-talli käyttää Simucube-laitteita päivittäisessä toiminnassaan. Simucube on virallinen laitetoimittaja Mercedes AMG F1 Simulaattoritiimille ja tekee aktiivista yhteistyötä usean kansainvälisen toimijan kanssa.

”Liikevaihtomme on kasvanut vuodesta 2019 2,5 miljoonasta eurosta, 2020 noin 6 miljoonaan ja ennuste vuodelle 2021 on yli 15 miljoonaa. Digitaalinen urheilu ja sen myötä digitaalinen autourheilu kasvaa maailmalla räjähdysmäisesti, käyttäjille ei riitä enää perinteiset peliohjaimet vaan hakevat mahdollisimman realistista kokemusta autosimulaattorien saralla” – Hannu Harju, CEO

Nimetty hallitus

Harri Mäkitie, hallituksen puheenjohtaja

Harri on kokenut hallitusammattilainen ja liikkeenjohdon konsultti, tuo hallitukseen pitkän linjan kokemusta kannattavasta kasvusta ja yritystoiminnan skaalaamisesta.

“Näen Granite Devicesin lähitulevaisuudessa vahvaa kehittymistä kansainvälisesti entistäkin tunnustetummaksi alan osaajaksi. Asiakasyritysten joukossa erottuu jo tänään kansainvälisesti näkyviä brändejä, joiden kiinnostus yhteistyöhön on vahva luottamuksen osoitus Granite Devicesin kyvystä alan kehittäjänä. Lukuisia kasvuyrityksiä työssäni läheltä seuranneena luotan, että yhdessä osaavan tiimin kanssa luomme vahvaa näyttöä suomalaisesta osaamisesta ja kasvusta kansainvälisesti näkyväksi toimijaksi”

Sami Somero, hallituksen jäsen

”Olen innoissani lähdössä mukaan yhtiöön, joka on lyhyessä ajassa pystynyt kasvamaan oman alueensa kansainväliselle huipulle. Näen yhtiöllä loistavat mahdollisuudet vahvistaa edelleen asemaansa ja löytää uusia kasvualueita nykyisen liiketoiminnan ympäriltä. Olen toiminut useiden kasvuyritysten hallituksissa ja nähnyt eri kasvuvaiheiden mahdollisuudet ja haasteet. Granite Devices kasvaa ja kehittyy poikkeuksellisen nopealla vauhdilla, ja käy läpi kasvuyrityksen vaiheet pikakelauksella. Hallituksena haluamme osaltamme olla mahdollistamassa tämän hienon kehityksen jatkumista.” - Sami Somero, hallituksen jäsen

Tero Kontkanen, hallituksen jäsen, perustajajäsen

Tero Kontkanen, Granite Devices Oy:n perustajajäsen, aloitti matkansa yrittäjänä teekkarivuotenaan 2007. Jo opiskeluaikoinaan hän näki modernin sähkömoottoriteknologian rajattoman, mutta vain osittain hyödynnetyn potentiaalin. Kontkanen lähti soveltamaan teknologiaa ensin omissa vaativissa projekteissa, ja myöhemmin Granite Devicesin kautta monissa tinkimätöntä suorituskykyä vaativissa kaupallisissa moottorinohjaussovelluksissa. Hallituksessa Kontkanen jatkaa yhtiön elämänmyönteisen mission, ja lennokkaiden visioden toteuttamista.

Haastattelupyynnöt ja yhteydenotot

Hannu Harju, Toimitusjohtaja

email: hannu (.) harju (at) granitedevices.com

Tietoa Granite Devices:ta

Granite Devices Oy on tamperelainen moottorinohjaus- ja autosimulaattoriteknologiaan keskittyvä kokonaan henkilöstönsä omistama osakeyhtiö, joka keskittyy vahvasti vientitoimintaan. Yritys on perustettu 2007 ja nauttii nyt nopeasta kasvusta digitaalisen urheilun suosion kasvun myötä. Simulaattoreita käyttävät maailman suurimmat digitaalisen autourheilun tallit ja alan kärkikuskit. Graranite Devices yrityksenä panostaa ensisijaisesti henkilöstöönsä ja elämänmyönteiseen kulttuuriinsa.

WWW: https://granitedevices.com/ ja https://www.simucu.be/